Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Kuih Tradisional
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Bahan lapisan bawah hijau : Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Daun pisang (dilayur atas api). Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
1 cwn gula melaka atau gula merah; Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Daun pisang (dilayur atas api). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Bahan lapisan bawah hijau : Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. 1 1/2 cawan santan cair;
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Daun pisang (dilayur atas api). Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Bahan lapisan bawah hijau :
1 1/2 cawan santan cair;
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 1 1/2 cawan santan cair; 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan .
Bahan lapisan bawah hijau : 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1 1/2 cawan santan cair; Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Daun pisang (dilayur atas api). Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan .
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Kuih Tradisional. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 1 cwn gula melaka atau gula merah; 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Daun pisang (dilayur atas api). Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 kuih hijau kelapa. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
1 cwn gula melaka atau gula merah; Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Daun pisang (dilayur atas api). Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Kuih Tradisional"